I MITT HEM

Sjusovare.

Allmänt Permalink0
Jag tänkte att jag skulle gå upp vid sex, och jobba en stund. Vaknade då, och "skulle bara sträcka ryggen lite". Eller hur. Sedan vaknade jag halv åtta. Men smög ut ur sovrummet, gjorde kaffe, startade datorn och nu har jag hunnit svara på mail, uppdaterat hemsidan, skrivit fakturor och bröllopsavtal samt även skickat dessa. Uppdaterat min företagsFB eftersom jag är pinsamt dålig på det, plus druckigt massor av kaffe.

Efter vår fantastiskt härliga Ullaredsresa så är min mage och mitt huvud paj. Igår hade jag sådan migrän att jag höll på att kräkas. Två migräntabletter senare så somnade jag, och jag tror inte jag bytt ställning på hela natten. Jag har varit så ofantligt trött, men i natt tror jag att jag "kom ikapp".
 
I går var vi i Tropikariet i Kolmården. Mycket mer uppskattat av mina killar än jag någonsin kunnat tro. Att klappa rockorna var höjdpunkten.
 
Planerna för den här dagen är att leverera en kaninunge, sätta ut annons på den svarta plutten som är kvar, samt i övrigt inte göra mer än nödvändigt. Har en hektisk vecka framför mig, min värsta på schemat. Men har tagit FL på lördag då vi ska på utflykt med familjen. Sedan ska jag hinna träffa ett blivande brudpar samt fotografera åt Fritid LSS i veckan. Jag kommer vara sopslut på söndag kväll.
 
Nu hör jag Theo vaka, så jag ska fånga in honom och pussa lite. Alla andra sover, det är helt otroligt lungt här hemma. Och klockan är nio! Det brukar vara fullt ös sedan ett par timmar då.

Planering och planering.

Höns Permalink1
 
 
Det bara kliar i fingrarna över att få börja med hönshuset. Men vi är liksom inte ens på ruta ett ännu. Stubbeländet som är i vägen är inte bortforslat ännu. Men jag pinterestknarkar bilder så länge.

Många av bilderna är lite för amerikaniserade för att det ska funka här, men lite idéer kan man ju alltid ta åt sig. Och sedan kommer våra pullor aldrig få gardiner och tavlor. Jag tänker att ju mer saker det finns i ett hönshus, ju mer måste städas och hållas efter. Och skulle man få ohyra lär det ju vara toppengynnsamt om man har mycket småskrymslen där inne.
 
Något liknande detta har vi tänkt: (klicka).
 
Vill ni se hela mitt inspoalbum så kan ni kika här: (klicka).
 
Nu ska jag invänta att Alvin kommer hem, väcka upp Theo och fixa lite fika till alla killar. Elis är hemma från skolan idag då han har halsont och feber, just nu ligger han och sover. Jag ska vara hemma med honom i morgon, då ska vi se film och bara mysa han och jag. Det händer inte så ofta.

Lördag - lördag.

Allmänt Permalink1
Det regnar stillsamt ute, så att ta en stund vid datorn kändes rätt skönt. Hundarna ville inte ens ut. Mesproppar. Theo och Alvin har just gått upp, vi hade en lång trevlig dag igår.
 
Först var vi på Smådjursmarknad i Strängnäs. Det var jättetrevligt! Jag ville se höns "IRL", och det kunde jag nu. Så mycket vackra djur det finns! Hur ska man kunna bestämma sig för vilka man vill ha? Jag vill ju ha en mixad grupp, så jag får olikfärgade ägg. Det vore kul. Jag står i genbankskö för en eller två Hedemorahönor, som är en gammal lantras. Sedan har jag även bokat en Isbar och en Maran, och till sist letar jag efter någon som har en ras som heter Ceram Legbar. Då har jag hela färgpaletten med ägg, ljusbrun och mörkbrun, blå/grå och gröna.
 
Efter den marknaden åkte vi in till Strängnäs, och letade efter ett ställe där de skulle visa upp alpackor. Efter väldigt mycket cirkulerande hittade vi fram. Bjöds på aftikansk musik, Theo hann leka i en stor lekpark, Alvin fick prova att kasta spjut med en indian, ja det var något jippo i centrum med lite marknad. Jättetrevlig. Avslutade på ett pizzahak, där vi stövlade in sju pers med barnvagn och blev så himla trevligt bemötta, och fick mumsa på världsagoda pizzor (okey jag åt kebabsallad då jag fortfarande inte äter kollisar).

Sedan gjorde vi ett stopp vid Solberga, köpte en säck hö till kaninerna, kompostgaller till en provisorisk betesbur, och sedan åkte vi hem.
 
Väl hemma pysslade vi ute hela kvällen. Städade den stora kaninburen, klippte klorna på nästan alla ungar (Alvin höll fast och jag klippte) och lät alla kaniner komma ut och äta gräs. Senare på kvällen kom en kaninköpare och hämtade den ljusbrunspräckliga kaninungen nedan. Tre kvar som ska bort.
 
 
(Alvin har åkt på huvudet på en matta i skolan, och fått brännmärken i pannan...)
 
Nu ska jag fixa frukost till killarna. Vi ska för en gångs skulle sitta vid TV´n och äta frukost. Det kan man får göra ibland. Björn kommer dessutom hem om någon timme efter sin veckoresa till amerikat, ganska skönt :)
Till top