I MITT HEM

Theofisen.

Allmänt Permalink0
Jag blir galen på vår dator, Björn påstår att det inte "går" att Photoshop klagar på dålig minne. Nähej. Men det gör det i alla fall. Jag tar upp en bild, utför en åtgärd, sparar och stänger bilden. Öppnar bilden, utför en åtgärd, sparar och stänger... Och så fortsätter det. Om jag inte sparar och stänger mellan varje moment får jag en arg upplysning om att det är "Slut på virtuellt minne". Och det ska enligt Björn inte kunna varna för det, för vi har skaffat oändligt med minne just för mina bilder. Jag blir galen på saker som inte fungerar. Speciellt saker som inte fungerar och egentligen ska det.
 
 
Idag plockade jag in lite löv, jag skulle fotografera kusinens lilla bebis Towa. Passade på att fotografera Theo också, när jag ändå släpat upp saker från källaren. Ska se om jag kan få med de stora killarna strax, Elis leker med en kompis så när kompisen har gått hem ska jag muta till mig en fotostund.
 

Finaste, finaste E.

Allmänt Permalink2
Han var så mallig idag, för hans hår gick att sätta upp bak i nacken. I ett och ett halvt år har han sparat håret för att kunna ha hästsvans, precis som Qui-Gon Jinn i Star Wars, eller Legolas i Sagan om Ringen. En gång har jag fått honom till frisören för att klippa topparna (och få lite grabbig stil på det långa) men i övrigt så är det orört. Varje morgon är en tårfylld kamp om att borsta igenom testarna, duscharna är en ångestfylld stund av schampo som svider i ögonen och mängder av balsam. Varje gympalektion en kamp efteråt, då alla andra grabbar i klassen tycker det är larvigt med långt hår och retar honom för att han måste ha hårborste med sig.
 
Och när vi träffar folk vi inte sett på länge, får han alltid utstå kommentarer som "Jag trodde det var en flicka", eller "Åh, har du din dotter med dig" eller "hur långt hår ska du ha egentligen?". Elis blir ledsen, men skakar av sig det ganska snabbt. Tack och lov tar han inte åt sig. Inte så mycket i alla fall.
 
 
Jag tycker det är strongt att faktiskt göra som man vill, trots att omgivningen hela tiden påpekar att han borde se ut på ett annat sätt. Finaste E.

Höstigt.

Allmänt Permalink0
Det kanske inte blir någon röd fasad på vårt hus innan vintern, nu börjar det bli för kallt ute. I morse var det frost. Ska vi behöva ha den här förbaskade byggställningen på framsidan hela vintern också? Jag ids inte ens svära. Det är bara så typiskt.
 
 
 Fast oavsett rödfärgning eller ej så är jag munter. Har världens bästa killar i mitt liv. Så det så.
 
 
Till top