I MITT HEM

Bildlek.

Fotografering - hannamariafoto.se, Mina barn Permalink0
Ja jisses, så kul det är att frå dra i reglagen lite. Förstärka, förfina och eventuellt också förstöra. Man behöver inte manipulera, men att lägga lite krut på att förstärka något som man inte lyckades få med till en början, det gillar jag.
 
 
Men vem bestämmer egentligen om mina bilder? Är det fusk att använda Photoshop för att förstärka något? Måste alla bilder vara helt råa? Det är roligt att tänka på. Jag tror man sätter sin egen gräns. Så länge man inte "Terjar" bilder så borde ingen annan tycka något (att Terja en bild).
 
 
När bilder går ut till kunder drar jag aldrig i reglagen speciellt mycket. Ibland kan jag förstärka något, men det är så sällan jag gör som med ovanstående bilder. Ibland gör jag dock egna varianter som jag använder i marknadsföring, ofta brukar dessa bilder önskas bland de andra jag levererar, så jag tror egentligen att det uppskattas också. En liten personlig twist liksom.
 
Jag har ett exempel om fusk-inte fusk, som jag ska skriva om lite senare. Theo vaknar när som helst och jag kan inte sitta här längre. Han har sovit länge nu, jag har haft sovrumsfönstret på vid gavel (det är riktigt kallt inne nu!) och honom nerbäddad under täcken och filtar. Han är så nästäppt och sover bättre när det är sval luft.
 
Idag fyllde han hela åtta månader. Det firar vi med att väga nio kilo och vara 71 cm lång. BOEL-test idag, som gick galant. Stora, fina killen.
 
 
 

I morgon,

Allmänt Permalink0
ska jag packa Theo i bilen, haka på släpet och åka till IKEA med pappa & mamma. De ska köpa säng, och jag ska bara vara glädjespridare (eller chaufför...). Nåväl. Jag gillar IKEA. Brukar alltid komma hem med lite nytt skit jag inte vet var jag ska placera :)
 
Jag skulle ta det så lugnt idag med tanke på min "bakfylla" efter migränen, och ja. Jag tyckte jag hade en lugn dag. Tills jag rapporterade för Björn vad jag gjort. "Jo, först skjutsade jag barnen till skolan, sedan hämtade jag David, och så åkte vi till Willys och handlade och sedan åkte jag till Mellösa och lämnade Theo hos Cicci. Och så hälsade vi på pappa & mamma, alldeles barnlösa. Sedan åkte jag över Mellösa hem, och hämtade ett bord jag köpt. Och så handlade jag, åkte hem med varorna, och åt lunch med Cicci när jag hämtade Theo i Mellösa igen. Sedan mötte jag upp barnen efter skolan, Elis hade en kompis med hem och Theo var lite gnällig så honom fick jag ha på höften medan jag städade. Men när han somnade hann jag både dammsuga och våttorka båda våningarna samt hänga lite tvätt. Och så gick kompisen hem och då hann jag laga mat". Typ så. En dag då jag egentligen inte skulle lyfta ett finger. 
 
 
Jaja, det känns nystädat och trevligt här inne i alla fall. Nu ska jag göra popcorn åt barnen, hoppas ni får en finfin kväll. Jag kommer nog sova bort min så snart jag låter baken dimpa ner i soffan. Men det är ju också ett sätt att spendera en fredagskväll.
 
Nedan en bild från föreläsningen vi var på med Mikael Andersson i torsdags.
 
 
Här --> http://dokumentarfilmer.se/armlos-benlos-men-inte-hopplos/ kan ni som inte stött på honom tidigare se SVT´s dokumentär om honom. Finns nog ingen som inte blir berörd av vad han har att berätta.
 
Nu ska jag ta fredagskväll. Men först en vovvekissning.

Jag är för feg,

Allmänt, Fotografering - hannamariafoto.se Permalink0
för att dra i reglagen. Boozta bilderna lite. Det slutar alltid med att jag jämför  - före och efter, och bestämmer mig för att "före" är bättre. Jag vill inte att bilderna ska se redigerade ut, jag gör så lite med bilderna och är oftast nöjd med det. Kanske skärpa upp, räta ut några linjer och ibland öka kontrasten och se till att få fram färgerna bättre. Sedan är det bra. Ju bättre bild i kameran desto mindre efterarbete. Jag har så invanda små steg jag alltid utgår ifrån att jag sällan byter. Jag vill att bilderna ska se ut på ett visst sätt, och det är ju min bildstil.
 
Men ibland blir jag så sugen på att verkligen få dra i reglagen och göra något som drar ögat mot bilden, och ibland brukar jag tänka för mig själv: gör det verkligen något om det syns? Att jag spårat ut lite med ljus och kontraster? Det ska bli min egna läxa. Att våga ta i lite. Ibland kan man inte fånga exakt det man ser, och då bli efterarbetet en liten hjälp att få fram det.
 
 
I övrigt är det en jäkla pisskväll. Fick årets värsta migränanfall då jag glömde äta lunch, kastade mig, Elis och Theo in på Donken och hetsåt en wraps, men den bara åkte i halsen. Det var alldeles försent att äta, migränen fanns redan där. Ja jisses. På väg hem från Katrineholm ringde jag Björn som fick komma hem och ta killarna. Jag vet inte ens om jag sa hej, bara sprang upp och kärktes, tog en värktabletter, släckte i sovrummet och la mig sedan. Tre timmar senare väcktes jag av Björn som skulle åka och hämta Alvin hos morfar, de kom även hem med pizza. MCDonaldsmat tidigare idag och pizza till middag, samt mängder med cola. Ja jisses. Skitdag som sagt. Nya tag i morgon.
 
Det är ett skit med migrän. Men idag var det mitt fel som missade lunchen. Läste någonstans att om man har migrän ska man sköta kosten lika minutiöst som en diabetiker, för det är lika viktigt. Något för mig att tänka på som ofta missar att äta när jag ska, och sedan överäter/småäter. (Fast får jag skryta? Utan att det blir allt för viktfokuserat och hetsigt? - 8 kg sedan mitten av januari. Promenader, träning och bättre mat är mitt recept, åhh så härligt det är att känna att jag kommit igång med hur jag vill ha det).
 
Nu ska jag sätta mig vid TV´n. Försöka ignorera känslan av att den lilla biten pizza jag åt, är på väg upp igen. Illamåendet som gör mig så bakis, molande huvudvärk. Och så en envis pigghet tack vare att jag sov i EM.

Nåväl. Ha en superb kväll nu, i morgon är det fredag. Väldigt härligt även för mig som bara "driver" här hemma <3
Till top