I MITT HEM

Paus i jobbandet.

Allmänt Permalink0
Ikväll var jag iväg och träffade ett jättemysigt par som jag ska fotografera på lördag. Blandar deras PRE-weddingbilder med lördagens bröllop. Behöver få lite variation ibland, mest för att det är så lätt att bli hemmablind när man jobbar med samma sak.
 
Elis alltså, hur stor blev han inte när han klippte av barret?
 
Elis ber Theo "kramas", gullekillar! Och så får Theo smaka någon slags bombspray som Elis köpte i videoaffär´n. Surt som sjutton, men Theo älskar allt som Elis bjuder på.
 
 
Till sist Björn, och hans helgnöje. Att putsa om fasaden. Rött.
 
Nä, nu ska jag bädda rent i sängen (Sonya löper. Och har bott hela dagen i vår säng, där solen lyser in. Mysigt) sedan fortsätta med dagens lilla skörd av bilder.

Morgonblogg.

Allmänt Permalink0
Jag har nog inte skrivit på morgonen sedan innan Theo kom... Då var jag morgonpigg. Gick ut med hundarna, gjorde kaffe. Alla i familjen sov. Numer har jag bara kvällar och nätter att skriva på. Jag är så trött då, efter att ha avverkat jobb, att jag inte kan komma på vettiga saker att skriva.
 
Hundarna är rastade nu, men ligger nu utspridda i olika sängar. Alla barnen sover, Björn på jobbet och jag alldeles för rastlös för att ligga kvar i sängen längre. Har kollat av nyheter, druckit kaffe... Sedan knäppte jag på datorn, skrev samt skickade ett gäng fakturor, läst lite omdömen om ett eventuellt nytt objektiv jag vill köpa. Kollat över lite snabbt om en fortsättningscirkel i höst, nu har jag fått mitt schema för hur jag ska jobba och kan således planera lite bättre.
 
Jag ser fram emot hösten riktigt ordentligt nu. Jag älskar den svala luften, alla färger. Jag trodde att jag skulle ha jobbångest, men så blev det visst inte. Har njutit så enormt av den här sommaren ihop med familjen. Har jobbat precis sådär lagom, så nu känns det ändå som att jag välkomnar jobbet.
 
Nu vaknar Theo hör jag. Tänk om en annan kunde vakna solskensglad och kvittrande. Måste in till honom, och myssnooza lite.

Härliga sommar!

Allmänt Permalink0
Men åhh så lite jag får gjort. Jag lider inte av värmen generellt. Jag njuter. Håller mig i skuggan och ser till att inte fastna på samma ställe allt för länge. Funkar bra när man har hus, man har många ställen att vara på. Både inne och ute.
 
Men, senaste dagarna när jag haft redigeringsjobb som bara fylls på, ja då har det varit nästan omöjligt att känna att jag fått något gjort. För jag kan sitta en timme, kanske, vid datorn. Sedan är luften så tung, ögonen så enormt klistriga, att jag inte klarar att vara vaken. Mentalt är huvudet som sirap och jag tycker alla bilder är skit till sist. Och fysiskt går ögonen knappt att hålla öppna. Svetten rinner på ryggen av värmen från sensommaren, från datorn som pumpar ut värme. Jag dricker kaffe och tyvärr lite läsk för att hålla energin uppe. Men den rinner ur mig. När tiden finns är klockan efter halv tio på kvällarna. Jag är jordens mest kvällströtta människa. Ja jisses. Det går inte.
 
Nu ska jag i alla fall inte lägga mer tid här. Även fast jag har så mycket jag vill skriva, så många bilder jag vill visa, så får det här vara bara en liten "jag lever"-uppdatering. Mer hinner jag inte nu, jag har inte samvete att blogga när jag har så mycket framför mig.
 
Jag har precis värmt lunchens kaffe, plockat ut en fläkt som surrar bakom mig och tänker ägna i alla fall en timme till här. Minst. Jag har lite att slutföra. Senaste veckan har jag haft: Två "Inför Bröllop"-fotograferingar, en djurfotografering, en gravid/parfotografering, en bröllopsfotografering, en familjefotografering, en ettårsfotografering och en porträttfotografering. Jag har tre kvar att redigera plus halva bröllopsfotograferingen, det andra är klart. Pheeew.
 
Vi hörs vänner.
Till top