I MITT HEM

Badbusar.

Allmänt Permalink0
Tänk att det är så kul att bada. När Alvin var liten och kolik/missnöjesskrek så var just badet det enda som hjälpte, det var sköna minutrar för både honom och oss när han äntligen var nöjd. Och det har fortsatt, än idag älskar han att bada och greja med vatten, både i badhuset, utomhus och i duschen. Och så gillar han att bada med Theo också, fast Theo skruvar sig ur badbaljan så man får passa honom precis hela tiden.
 
 
Jag har lämnat barnen på skolan nu, och varit ute på en timmespromenad med Theo och Esther, men ska hålla mig hemma nu då sotaren ska komma. Mellan 10-12, så jag lär väl gå här hemma och vanka och inte veta vad jag ska företa mig tills han har varit här. Theo hade jag satt utanför i vagnen då han inte somnade men såg trött ut, Sedan satte jag mig och skulle betala räkningar. 45 minuter senare gick jag ned för att bädda om honom då det varit så tyst länge, men då var han fortfarande vaken, satt bara med stora ögon och tittade på allt, och gav ett glatt "hrmm!" ifrån sig när han såg mig. Så nu sitter han här och leker på golvet istället, fast trött är han. Han luktar kräks så jag skulle behöva bada honom, men pannan är avstängd nu så det får vänta lite.
 
Igår hade vi fotocirkel igen. Det är så kul att se vad alla lyckas - och inte lyckas - med, det är svårt i början med alla nya begrepp men det brukar lossna vartefter man håller på. Ofta törs man inte prova, och testa sig fram med en ny kamera, man är rädd att ställa in något som inte går att få ordning på sedan. Jag önskar att jag hade fått gå något liknande när jag köpte min mellanformatskamera. Å andra sidan har jag aldrig varit rädd för att prova mig fram heller. Men det är ganska mycket värt att få hjälp med tekniken, och bli pressad att försöka använda olika funktioner. Det är så lätt att man skjuter upp saker annars, och så blir själva fotograferandet aldrig av trots att man har en bra kamera hemma.
 
Nåväl. Jag ska sammanfatta gårdagen nu, och se om jag hinner maila iväg det till alla. Sedan är det ju fredag idag, vilket innebär svensk husmanskost (tacos...) framför TV´n på No. 17. Kompletterat med kanske en hyrfilm och lite popcorn. Helgen står ganska oplanerad för min del. Björn ska ta Alvin och farfar med sig till Eskilstuna och kika på något med bilar/fordon på lördag. Åhh jag la det inte på minnet vad det var men det lät som något som skulle kunna intresserad dem. Jag, Theo och hans mormor åker eventuellt till Västerås på söndag, IKEA är destinationen. Vi fick inte tag i allt vi skulle ha sist. Och Theo är sugen på köttbullar och mos, det satt fint förra gången vi var där.

Hoppas ni alla får en fantastisk helg i alla fall, kram på er <3
 
 

Semlor - igen.

Allmänt Permalink1
Jag vet inte ens när det är fettisdagen. Men en semla har jag hunnit med, egenbakad men minst lika god för det.
 
 
Receptet tog jag härifrån.
 
Möms!
 
 
 

"Titta, där är sooooolen".

Allmänt Permalink0
Solen har ju knappt varit framme, så som den pedagogiska mamman jag är (...nåväl...) pekade jag och visade  övertydligt Theo vad det där stora lysande var. "Soooooool Theo".
 
Han kontrade med att kisa med ögonen, och kräkas när de inte allt för våriga vindpustarna gav honom andnöd. Nåväl.
 
 
 
 
Men nu har den här lilla killen fått smaka vårsol (och grus, ett par nävar hann han med... Tänk att allt promt måste in i munnen. ALLT! "Oh! Går det att äta? Då vill jag ha det!"). (bortse från allt grus runt munnen, usch vad skitigt det ser ut)
 
Detta skedde alltså för ett par dagar sedan.
 
Idag var vi på Lager157 en stund. Theo minns nog inget av det, för han sov hela tiden. Men Theos mamma hittade supersöta kläder från ett (nytt? för mig i alla fall) märke som hette BEBE. Skiiitsöta kläder. Theo fick en onepice och en pyamas, samt en sjal som fick ageta snuttetrasa ikväll.
 
Fina va´!
 
Nu ska jag se om grabbsen sover ännu, och sedan greja lite te och kika på Efterlyst som börjar strax. I morgon har vi fotocirkel igen - kuuul! Ska ägna morgondagen åt att punkta upp lite småsaker, samt leta fram mitt LensBabyobjektiv där man kan plocka ut bländarlamellerna. Ibland är det lättare att förstå hur saker funkar om man får plocka isär saker, och mitt lilla LensBaby har fått följa med de andra gångerna.
 
Till top