I MITT HEM

Sena kvällar.

Allmänt Permalink0
Min semester innebär att jag måste ställa klockeländet på sex, knalla ut med hundar, göra frukost och väcka upp barnen.
 
En timme senare än när jag jobbar. Simskola har jag lyckats planera in i tre veckor. Tre veckor! På min semester.
 
Sovmorgon är för loosers.
 
Men jag har en lycklig Elis som bara lär sig mer och mer (säger han, jag får inte vara med och se så jag vet faktiskt inte).
 
Det är ett oändligt administrerande runt sommar och semestrar, speciellt när jag inte kan släppa två omsorgsuppdrag över sommaren, men ändå inte har förskoleplats. Tur man har barnvakter i farmor/farfar och mormor/morfar, och brodern David då så klart.
 
Tack vare datorstrul så blev jag alldeles för sen med bilderna från bröllopet, men jag har verkligen inte kunnat börja tidigare.
 
Två till bilder kan jag visa er innan jag ska ta ut vovvarna på en kvälls- (natt) kissning. Sedan sova några timmar. I morgon väntas simskola, jobb (omsorgen) och även fotomässigt jobb, då jag ska kika på Vadsbro Kyrka som jag aldrig plåtat i tidigare. Måste se lite hur jag ska stå, vad det är för ljus och vilka möjligheter man har att vandra omkring.
 
 
 
 
 

Vardagens guldkorn.

Permalink0

Midsommarafton.

Allmänt Bröllop, fotografering Permalink0
Jag hade en hemskt trevlig midsommarafton. Först var jag i Mellösa och fotograferade ett bröllop. Fina Jessica och Jonnie. Så fruktansvärt fint par, och vilket kanonväder vi fick. Strålande sol!
 
Efter det mötte jag upp familjen vid mina svärföräldrars stuga. Grillning och trevligt umgänge, en perfekt avslutning på fredagen.
 
Jag vill inget hellre än att börja med bilderna från bröllopet, men jag inväntar en ny dator (som hämtas idag) och vill inte börja ännu. Det är helt sjukt hur van man blir vid datortrassel, hur man anpassar sig.
 
Som läget är nu kan jag inte använda RAW-filer, datorn klarar inte ens att öppna programmet. Att öppna en bild tar runt 15-30 sekunder. Att utföra ett kommando, en fem-tio sekunder. Varje bild kanske innehåller fem-tio olika kommandon. Det blir många outnyttjade sekunder där jag bara väntar. Att dessutom kunna köra en webbläsare i bakgrunden är uteslutet. Det är så enormt tidsineffektivt att jag snart spyr på datorn. Men ikväll kommer den nya vara färdig installerad, och klar att använda. Tror ni jag ser fram emot det?
 
På min Facebooksida (www.facebook.se/hannamariafoto) la jag igår ut en liten preweiw på några andrahandsbilder. Nu kunde jag inte hålla fingrarna borta från att göra några till. Jag vill så gärna börja. Två till bilder på Jessica, och den fina brudbuketten.
 
  
 
Jag vet att jag varit dålig på att uppdatera bloggen, men jag har haft helt fullt upp. Min semester började för en vecka sedan, och det är väl först nu jag börjar landa lite i att vara ledig.
 
Bildmässigt så uppdaterar jag facebooksidan mer än bloggen, för er som vill se bilder från jobb jag gör.
 
Hoppas ni alla har en härlig start på sommaren, trots allt regn. Stor kram till er alla :)
Till top