I MITT HEM

MIgrän - igen.

Allmänt Permalink0
Att vakna med huvudvärk är ingen hit. Jag förstår inte varför jag inte inledningsvis knaprar Alvedon istället för att "tro" att det kommer gå över. Det gör aldrig det. Jag borde veta. Men när jag slutade och skulle hem till brodern (som hade stått och gjort jordens godast sushi till mig!) trodde jag inte att jag skulle klara av att äta, för huvudet dunkade så.
 
Vet ni hur det känns? Det liksom molar, och trycker, och man känner pulsen i tinningarna. Sedan går pulsen upp och det dunkar så man tror man ska svimma, för att sedan gå tillbaka och bara "finnas", och några minuter senare kommer det tillbaka igen. Sådär håller det på, för mig blir det bara tätare och tätare mellan intervallerna och till sist kan jag knappt andas längre. Det är under en sådan där "pulsperiod" som jag oftast kräks. Nu får jag ju inte äta vanliga migräntabletter, utan får försök hålla till godo med Alvedon. Det är som att lukta på vatten när man är törstig typ.
 
Men när jag kom hem så tog jag ut hundarna, migrän eller inte så måste de ut. Och jag tog en längre sväng, för det var skönt att varken ha mobil eller klocka med ut. Efter 45 minuter var jag hemma och huvudvärken var borta! Sanslöst att en hundpromenad på elljusspåret kunde jaga bort den. Jag fick en sådan energikick att jag städade tvättstugan av bara farten, och struntade i min tupplur som jag hade planerat in. Alldeles strax ska jag tillbaka till jobbet, men nu är jag nöjd och glad eftersom jag hunnit med mycket.

Att det finns en "vems"-låda på förskolan är försvarbart.

Allmänt Permalink5
Men att jag har en hemma? Som dessutom är full? Jag begriper inte. Var kommer alla strumpor, vantar, raggsockor och andra småplagg ifrån? Majoriteten känner jag inte ens igen. Har jag köpt det där? Att lådan med omaka strumpor dessutom är större än lådorna med sorterade strumpor känns nästan lite, vad ska man säga, förnedrande.
 
Grr.

Och nä. Det kommer inte bli någon mammablogg.

Allmänt Permalink1
Eller, det är det ju redan på sätt och vis. Mammablogg - hundblogg, mm. Men jag kommer inte lägga ut några tabeller, vecka för vecka-information och annat jox man lika gärna kan forska själv på nätet om man nu vill veta. Själv tycker jag att det är bland det tråkigaste man kan läsa, och skummar alltid igenom sådant när andra skriver om det ^-^
 
Vi bryter av med en hundbild tycker jag. Esther har frusit hela dagen, och nästan verkat lite sjuk. Trots att det egentligen inte behövs har jag tänt en brasa, och ställt en stol framför. Då ligger Esther och tuggar på ett tuggben och värmer sig. När det är varmt ute tycker vår termostat att det inte behöver brassas på med värmen, och då blir det kyligare inne. Speciellt om jag stundtals eldar, då går pannan på sparlåga. Det är så tydligt när Esther inte mår bra, hon kurar ihop sig, reser lite - lite ragg och skakar till och med när hon sover.
 
(ni ser att esthers ögonvitor är framme, det är ett tecken på att hon är lite krasslig)
 
Sedan kan jag passa på att visa två skålar jag köpte på ICA idag. Solklar kopia av IbLaursens dito, men med lock till kan jag tycka att dessa nästan fyller en bättre funktion än orginalet.
 
 
Nu ska jag laga mat. I de lyxiga sviterna av att ha fått ut runt 65-70% av min lön pga av vabb, äter vi stekt fakukorv och spaghetti ikväll. Fast, det berodde inte på min lön. Det berodde på att sambon min under gårdagens middag kläckte ur sig att han var sugen på just det. Jag måste erkänna att det känns lite trist att riva ihop en tiominutersmiddag när jag har haft hela dagen på mig att laga mat. Men vad gör man inte för husefriden :)
Till top