I MITT HEM

Strängnäs domkyrka.

Allmänt Permalink0
Under vår helgutflykt hann vi med en kyrka också. Domkyrkan i Strängnäs. Också en sak jag gillar, kyrkor av alla de slag. Samma sak som med slott, insupa luften, atmosfären, känslan av att vara i något där historien sitter i väggarna.
 
 
Vet ni varför det är hål i hela fasaden? Där fäste man byggställningen, berättade pappa. Han visade några ställen inne i kyrkan där han hade varit och jobbat. Man kan ju undra varför man inte pluttade in stenar i hålen vartefter man plockade ner ställningen...
 
 
 
Fotograferade med min D300s, och tänkte inte så långt som att den inte alls behärskar samma ISO-tal om min D3s. Jaja. Ni ser vad det är trots bruset.

Medan vi ägnade kanske en knapp timme inne i kyrkan hann tre bröllop äga rum. Snacka om löpande band. Swisch - swisch.
 

Var har vi varit?

Allmänt Permalink0
Här har jag varit vid två tillfällen tidigare.
 
Nu...
 
Och för två år sedan. Samma trapp :)
 
Då - bröllopsfotografering.
Nu - selfie i samma spegel.
 
Theo tar en språngmarsch, och kollar in sängen...
 
Alltså, taken i rumment! <3
 
Trappor. Och en barnpotta.
 
 
Ja, det är alltså Mälsåkers Slott vi var vid. Där var jag och Maria för två år sedan. Först en kväll, och träffade ett blivande brudpar. Sedan dagen efter, under bröllopsfotograferingen. En av de roligaste fotograferingarna jag gjort. Men jag hade sådan hemsk migrän att jag fick stanna och spy på vägen hem. Usch! Det var dock kul att få åka dit igen. Kolla runt i alla salar, läsa om historian runt ikring. Jag älskar gamla slott! Kan gå nästan hur länge som helst och insupa miljön och känna på väggarna.
 
En av de finaste bilderna jag tagit, fotograferade jag här.
 
Idag skulle jag dock redigerat den på ett litet annat sätt, men jag gillar den ändå, just för att den är spontan.
 
Nu ska vi se film - Den senaste Robocopfilmen. Det var aslänge sedan vi hyrde film (ja, trots Netflix är jag så gammal att jag vill hyra film "på riktigt"). Jag är riiiiktigt slut, hade med mig Elis, Alvin och två klasskompisar till Elis till Leos Lekland, där vi hade kalas. Tio kids (och typ femhundra andra...) röjde gärnet i ett par timmar. Var tokslut i huvudet när jag kom hem och då fick jag Theo på halsen. Supermammig, han hade varit med Björn hela dagen. Försökte mig på att gå en promenad, PW hade jag tänkt så jag bytte om till träningskläder, men kom till Slottsängen sedan blev Theo jätteledsen och gnuggade ögonen. Bara att vända hem. Nåväl. Kan inte gå bra alla gånger.
 
 
 
 

Jobberbjudande!

Allmänt Permalink0
Jag fick ett samtal idag, från samma person som ringt mig tidigare ang jobb. Men då hakade jag inte på, mest för att jag inte hade tid med nya saker och jag fick hemskt dåligt samvete över en person som engagerar sig så och så tackar jag genom att inte vara intresserad. Men den här gången sa jag med viss tvekan ja. Jag kan inte skriva för mycket, eftersom ingenting är spikat ännu, men det handlar om att frilansa och fotografera olika tillställningar, evenemang, byggnader och andra projekt här omkring, under två år. Det är jag och en fotograf till, samt två skribenter som ska samarbeta. Det här är alltså något som jag tänkt kunna sköta vid sidan om mitt pers ass-jobb, men ändå något jag faktiskt kan plocka ut en liten lön för. Det har jag aldrig gjort förr. Så kul, och alldeles perfekt att kunna ge sig ut på olika uppdrag och ändå få tänka själv. Fotografera slott, interiör, byggnader, konserter, marknader, festivaler här i krokarna. Vad tror ni, låter inte det som något som kan passa mig? Det är ju sådant här jag vill göra. Får jag den ersättningen jag begär så kommer jag köra på det :)
 
 
Ovanstående bilder är på, ovanligt nu, THEO! Lillfisen. Min lilla, pluttiga, goa älskling. Älskar bilden längst ner till höger, han går ju rätt långt men det är inte alltid sådär väldigt stadigt. Snutten. De andra killarna vill inte att jag lägger ut bilder längre (eller jo, ibland säger dom "ta ett kort och lägg ut till dina vänner mamma!", typ när de gjort något knasigt) så det är därför jag bombar er med Theobilder. Någon av mina små pluttar måste jag få visa ju.
 
Nähepp, har ni kikat in min hemsida förresten? Jag har så sjukt svårt att komma på bilder till min portfolio. Alltså, jeeez. Jag. Kan. Inte. Välja! Jag kom på att jag måste ha en till kategori, typ "Porträtt", där jag kan stoppa i student, och lite "vanlig" fotograferingar också. Åhhh, jag blir aldrig klar.
Till top