I MITT HEM

Bullbak.

Allmänt Permalink1
Saffransbullar under tillverkning. Egenligen är jag för trött för att baka, men äh. Saffransbullar är ju så gudomligt gott, jag har längtat länge på att få baka det. Egentligen är det nog saffranet jag gillar, tycker det är supergott i mat också. Bland det godaste som finns är tigerräkor som fått ett täcke av vispgrädde, kryddat med mängder av vitlök och saffran, sedan ska det stå i ugnen tills det fått färg. Och så ljust vitlöksbröd till. Ja, jag gillar visst vitlök också. Men gud vad hungrig jag blev nu, inte hade jag tänkt att skriva om mat.

Insektspyssel.

I mitt hem - Hemmafix. Permalink1
I går såg barnen ett eländigt Disneyprogram. De har någon slags uppfinningstimme på eftermiddagrna, där en överambitiös ung kille tjoar om vilka uppfinningar man kan göra med saker man har hemma. Han är sådär överdrivet pedagogisk som man bara kan vara om man inte har barn i närheten. Barnen älskar det. Jag hatar det. 
Och ändå hamnar vi på något sätt vid det programmet, för andra dagen i rad (okey, jag kan få 30 minuters lugn och ro, det har behövs efter den sista veckan då jag varit inlåst hemma med magsjukebaciller och överdrivet pigga barn).
 
Så, varsin flaska ska sköljas (i vårt fall ska även innehållet drickas upp, jag hade visst pantat allt dagen innan...), torkas och kläs och tejpas med tidningspapper. Det ska tillverkas ben, antenner, rumpa, huvud, ögon och vingar.
 
Småsakerna ska tejpas dit (jag sov med tjep under fötterna i går. Jag tror det gick säkert tre tejprullar innan barnen var nöjda med alla olika bollar, och till sist tröttnade jag på att dra loss alla bitar som fastnade på golvet och sedan fastnade på mig... jag behöll dem på istället och hasade mig fram resten av kvällen). Lagom när barnen hade brytit ihop sjutton gånger över hur illa det gick så skulle nästa moment påbörjas. Riva papper, och sedan pensla klister och limma fast alla bitar. Alvin höll på att hälla ut hela femlitersdunken med tapetklister över soffan, sedan fick han inte röra den mer. Då blev han på dåligt humör och satt och tjurade resten av tiden. Men, två insekter blev klara. Barnen tröttnade efter ungefär fem minuters klistrande och började kasta papper på varandra. Kvar blev jag i ytterligare en timme och femtiofem minuter. Utöver den första timmen som tillverkningen tog.
 
Och i morgon påbörjas nästa projekt. Att måla de där insekterna...
 

 

Familjens minsta.

Allmänt Permalink0
 
Idag är vi också hemma. Jag själv mår bättre, och Elis verkar bättra sig också. De sista två veckorna har jag sjutton vabbat eller varit sjuk typ hela tiden, hemskt vad efter man kan känna sig när man inte orkar ta tag i saker i vanlig takt. Jobben bara läggs på hög, mail att svara på, leveranser att packa, räkningar att betala och telefonsamtal att ringa. Har betat av mängder idag, vilket känns rätt skönt. Jag är ju faktiskt ledig efter min "jobbhelg" (som jag var sjuk). I morgon vabbar jag igen, men det är banne mig sista gången på länge nu får jag hoppas.
 
Vi blir nog inne och hemma idag med. Med magsjuka är det ju 48 timmar efter symptom som de får komma tillbaka till fritids/förskola, så det innebär att vi måste vara hemma även i morgon. Men ikväll har vi fotocirkel, det ska bli lika kul som alltid.
Till top