I MITT HEM

Bröllopsbilder och annat.

Allmänt Permalink1
En bild från vinterfotograferingen tidigare i vintras. Nu är jag äntligen klar med redigeringen av bilderna, det har varit så mycket jul och magsjuka och lediga barn och illamående runt om mig så jag har inte kunnat sitta vid datorn. Men eftersom jag mått mycket bättre senaste tiden så har jag faktiskt kunna ägna en stund då och då här.
 
 
Idag kör jag igång LCHF igen. Eftersom jag har mått så dålig sista tiden så har jag ätit det som funkat. En fralla, ett äpple, lite juice. De sista dagarna har jag spytt efter maten som tidigare, (jag tror det i och för sig beror mycket på den mastiga julmaten som man inte äter till vardags). De blev bättre ett tag men nu är det igång igen. Jag äter, försöker låta maten sjunka förbi det där kritiska stället överst i magen men det sjunker aldrig och så får jag kasta mig in över toaletten. Och efteråt får jag en halsbränna som inte är av denna värld. Det känns som om jag andas eld. Men nu har jag startat dagen med lite jordgubbssmothie, det känns bra.

Matkoma.

Permalink1

För tredje dagen i rad har jag ätit så jag mår illa. Och för tredje dagen i rad har jag inte kräkts efter middagen. Kräkningarna har ju varit mitt signum de senaste veckorna, men sedan strax innan helgen har jag slutat må illa, och dessutom kunnat äta som folk. Det känns underligt.

Ikväll åt vi kalkonrester. Och den där sjukt goda ugnspotatisen och sedan HEMGJORD bearnaisesås och så en Mariestads Julöl till. Gud nu kan jag dö lycklig för det där toppade verkligen de här tre dagarnas goda middagar.

Mumsig mat.

Allmänt Permalink1
 
I söndags provade jag att laga kalkon för första gången. Den smaksatte jag med mestadels kanel, vitlök och apelsin, och fyllde med hackat äpple och plommon. Runt tre timmar i ugnen tog det, och jag smörade, och smörade, och smörade under tiden. I formen runt kalkonen la jag även mer äpplen, morötter, lök och vitlök, samt hällde i en Mariestads Julebrygd-öl för skyns skull.
 
Till det gjorde jag en (för mig) ny typ av potatis, så jag vet inte vad den kallas. Snabbt beskrivet kokade mjölig potatis tio minuter, skakade den så den fick "ruggig" yta, la den i en form och hällde på smör, salt och olja. I ugnen fick de stå i 30 minuter, sedan plattade jag till potatisarna, hällde på en blandning av smält smör, olja, vitlök och finhackad basilika och så fick de stå tio minuter till för att få färg. Potatisen blev som friterad utanpå, och alldeles mjuk och nästan krämig innuti. De enda grönsakerna jag hade var tomater i olika former, blandade en grekisk salladsdressing som jag hällde över skivade tomater/halloumiost. Och av skyn som blev efter kalkonen gjorde jag rödvinssås till.
 
Och det blev gudomligt gott, måste jag erkänna. Inte sista gången jag lagar det.
 
 
Till top