I MITT HEM

Theos 50%-iga födelsedag.

Allmänt Permalink0
Theo fyller ju bara ett halvt år. Men tänk att om 6 ynka månader är vi mitt i sommaren och får ha ett ettårskalas OCH ett sjuårskalas inom loppet av dryga två veckor. Så härligt :)
 
Theo har redan bestämt att han önskar sig ätbara presenter. Han är väldigt lik sin mamma där.
 
Nu ska jag jaga ner Elis och hjälpa mig att laga tacos, han och Alvin håller på att riva TV-rummet så det är dags att bryta här...
 

Skidbacken!

Allmänt Permalink0
Jag var med Elis klass till skidbacken (mja, det var att ta i. Pulkabacke passar bättre som beskrivning) förra veckan, huj vilken fart det var! Elis hade en usel pulka som välte varje gång han åkte, tur att hans klasskompisar var snälla och bytte med honom ibland. Annars hade han fått äta snö hela förmiddagen.
 
Min stora, fina kille :)
 
Lillkillen var med också. Inte så värst impad, men å andra sidan rätt nöjd med att se alla vurpor.
 
Mamma-o-Theo-bus!
 
Nu ska jag ta min ljudbok och hoppa i säng. Underbart att ligga och lyssna tills man somnar. Hundarna har varit ute, Elis och Theo har badat och sover nu, jag har snabbfixat alla pulkabilder som jag ska skicka till skolan, och även hunnit med att slutredigera bilderna jag låg efter med sedan förra veckan. En riktigt bra kväll. Förutom att två gubbar från Bertmarks förlag knackade på, och ville komma in och sälja böcker. Jag har så svårt att säga nej, men det lyckades jag med. Tyvärr smet Sonya ut, hon har ont i ett ben så jag vill inte att hon drar sina repor i snön men det var precis vad hon gjorde när gubbarna stod i dörren och försökte övertala mig att köpa någon hälsobok för tusentals kronor. Sonya blir helt galen av snö. Det är därför hon har ont, hon for som en tok här om kvällen när vi skottade, sedan kunde hon knappt gå. Nu är det bättre, om hon får ta det lungt, så det blir inga busrace i snön nu. Hon börjar bli gammal, skruttan.

"När jag ska åka till morfar,

Allmänt Permalink0
sjunger mitt hjärta en glädjesång" sa Alvin. Han ska sova hos mormor och morfar i natt, och har packat på sin väska sedan förra veckan någon gång. Han var så glad över att de skulle vara ute i stallet (som numer är snickarverkstad), elda i spisen där nere, steka pannkakor på plattan på spisen och när de var för trötta skulle de gå in och se en film som Alvin hade med sig. Han har längtat något otroligt.
 
Den lilla vedspisen satt i vår gamla sommarstuga, men är för liten för den vi bygger nu, så pappa fick överta den till stallet. Värmer riktigt bra, och det går att både steka pannkakor och göra sockerkaka.
 
 Där inne bodde min fina Tiara, tänk att det blev restaurang av hennes gamla box.
 
I morgon är barnen lediga från skolan. Då ska vi åka till Leo´s Lekland. Bara jag och barnen. Och ikväll ska vi ha myskväll. Elis fick bestämma mat, jag tänkte att han skulle välja något enkelt som typ hamburgare som vi kunde inta framför TV´n. Men nä, han ville att jag skulle göra fisksoppa och baka baguetter. Så ja, nu kalljäser ett gäng vitlöksbaguetter i kylskåpet och torsk står på upptining.
 
Jag har nyss lagt Theo, så jag ska sätta igång med lite bilder jag ligger efter med. Jag lyckades förmodligen få med en trojan hem när jag laddade ner ett program, så datorn har varit skitkonstig och nu i helgen som var krashade den helt, tur att Björn är datasnille och kunde ordna upp allt. Men det har tagit flera dagar.
 
Jag ska sluta ladda ner program.
Till top