I MITT HEM

Gårdagskvällen.

Allmänt Permalink0
Vet inte varför detta inte blev publicerat i går kväll. Tända ljus och pizzabullar var min melodi i alla fall, och ännu senare på kvällen såg vi film: Snow white and the huntsman, riktigt bra!
 
 

Baddax.

Allmänt Permalink0
Idag har vi varit i simhallen, jag och barnen. De tyckte att Esteher skulle med, men jag fick liksom stoppa där. Annars hade hon fått följa med i fikaväskan.
 
Alldeles strax ska jag ta fram penslarna igen (eller kanske sprayburken). Jag var på loppis igår, och hittade några gamla ramar (en hel påse full köpte jag faktiskt...) Ja, jag gillar gamla ramar, med bulliga, liksom välvda glas. De ska jag inte måla, de är fina som de är. Men, sedan köpte jag även ett par ramar med gamla broderade tavlor, avlånga är de och det är lite ovanligt. Det blir superfint att sätta collage i. Ni ska få se när jag är klar sedan. Jag ska bara ta det lite lugnt en stund, surfa runt och läsa bloggar. Har städat båda våningarna, hängt massor av tvätt och bäddat rent i sängarna, så jag tycker jag kan sitta en stund.
 
Vi var ute och krattade löv en stund medan solen sken, tills jag kände att det luktade färg..? Alvin hade hittat en sprayburk och höll på att spraya ett staket silvergrått. Tur att jag hann hejda honom innan han gav sig på grannens bod som stod farligt nära...
 
Nedanstående bilder är från vår fotocirkel (inte senaste tillfället dock). Det var verkligen roligt att hålla i en sådan. Planera för kurstillfällena, följa upp läxor och se hur duktiga tjejerna faktiskt blir. Det är så roligt att se att andra också hittar andra metoder med ganska enkla medel, och får till jättefina bilder.
 
 
 
 
 
 

Nytt objektiv.

Allmänt Permalink0
Jag har fått hem mitt nya objektiv, men inte fått så många tillfällen att prova det. Här om dagen fick det följa med mig ut och föreviga barnen när de cyklade, och i veckan får det följa med på ett jobb.

 
 
 
Det är ett Nikon 70-200 f2.8 AFS VR IF-ED. Mycket tungt blev det i kombination med kamerahuset, och jag har redan små problem med handlederna efter intensiva dagar. Men äsch, bagateller. Det ska bli skönt med ett bra objektiv där jag kan hålla mig på avstånd, och ändå kunna hänga med. Mitt fasta 50mm f1.4 kommer nog fortfarande vara på favoritlistan.
 
Nu ska jag ta mina killar och äta mat, sedan ska vi se film och efter det ska jag försöka få ner lite av alla inspirationstankar på papper (i datorn om inte annat). Mycket flyger runt i huvudet, många idéer. Och så ska jag förbereda för fotocirkeln i morgon. Det är så roligt att se vad folk lär sig, och jag tror det var helt rätt att begränsa antalet deltagare. Det är många diskussioner, mycket provande, bläddrande i instruktionböcker. Men man får aha-upplevelser, och det känns verkligen som om kursen (eller cirkeln som jag hellre kallar det) fyller sitt syfte: att få deltagarna att lämna autoläget på sina kameror. Att förstå vad de olika lägena gör, förstår hur inställningar påverkar varandra, och hur man uppnår de bästa bilderna med det ljuset som finns. Det är faktiskt jätteroligt. Hoppas det finns intresse för en termin till, men då kommer vi nog höja priset något, mest så jag kan få ersättning för alla kompade kvällar. 
 
 
Till top