I MITT HEM

Undrar om...

Allmänt Permalink0
det är försent att skicka julkorten nu? Jag är... hrm. Sent ute kan man säga. Eller tidigt ute, för det KAN ju vara så att jag sparar dom till nästa jul och då är jag tidigast i stan typ.
 
Jag avskyr pappersarbete. Till det räknas julkort.
 
I övrig tar vi det lungt här hemma. Alla utom Theo som hade två sjuka dagar där han mest sov. Men nu ska han försöka hetsa ikapp all aktivitet han missat. Lagom när jag själv mår risigt, rosselhostar och är kallsverrig mest hela tiden.
 
Bläh.

Alldeles ledigt.

Allmänt Permalink0
Nog för att jag är föräldraledig och är van att strosa hemma, men dagen idag är helt sanslöst lugn. Elis bygger sin riddarborg, han är inne på tredje byggardagen nu och har inte ögon för annat. Jisses vilket jobb. Björn och Alvin bygger en gripklo, från byggsats. Och jag försöker roa Theo, han är inte febrig idag men lite missnöjd. Som jag känner mig kanske, inte direkt sjuk men vagt illamående och ont i halsen. Vi har slumrat i soffan, duschat, slumrat lite mer... Jag ammar honom och han kräks. Ja, allt är som vanligt. Förutom att det inte är någon stress, vi är två vuxna hemma som tar dusterna om barnen ryker ihop. Så otroligt skönt. Jag tyckte innan jul att jag la alla krav åt sidan, men nu känner jag att det ändå var mycket hela tiden. Varje dag inbokad med något bak, någon att hälsa på, någon som skulle komma eller något att handla. Nu är det fridens liljor här hemma.
 
Jag ska ta tag i lite datajobb senare tänkte jag. Skriva ut ett gäng fakturor, kolla in försäkringskassan om jag kanske kan klara att minska en dag till på min FP efter nyår. Och så ska jag ringa FK och se så det är okey att köra studiecirkel i vår samtidigt som jag tar FP.
 
Fast sådant tråk gör jag i morgon. Nu har Theo somnat, kaffet jag gjorde åt mig och Björn är klart, så jag tänkte spana på olika filmredigeringsprogram och eventuellt läsa ikapp lite bloggar. Blev så otroligt "anti" alla bloggar som kör dessa förbaskade julkalendrar i december, att jag slutade läsa. Jag läser aldrig bloggar vid datorn, utan från mobilen när jag ammar, så jag får nog leta upp min mobil.
 
Jätteglad Theo bland paket och papper.

Utmaning?

Allmänt Permalink0
Vill någon köra en jeansutmaning med mig? En ganska enkel, lättsam variant. Vi skapar en (stängd?) grupp på FB, bestämmer hur lång tid vi ska "ge" det och sedan peppar vi varandra fram tills målgång. Man tar en bild på sig när man inte får på sig sina favvojeans, och målet är att efter utmaningens slut kunna få på sig jeansen. Idén är härifrån, ett superbra koncept som man kan inspireras av.
 
Vill någon hänga på? För min del räcker det med att en enda av min vänner vill vara med, då blir jag peppad.
 
Det här är så svårt att skriva, för det ska inte låta fel, men för min del är jag för omotiverad för att träna för utseendets skull, för det är fel-fel-fel att tycka att jag är snyggare/bättre smalare. Det motiverar mig inte alls. Snarare tvärt om. Utseendet bekymrar mig inte, och det är väl en fördel i att bli äldre, att veta att ens värde inte ligger i hur jag ser ut.
 
Hälsomässigt är väl alla medvetna om att en lägre vikt är så mycket bättre för hälsan. Men det finns mycket mer aspekter för ens hälsa än bara en siffra på en våg. Vikten är EN sak. Sedan finns det mängder av andra saker som påverkar ens hälsa. Rökning/mående/alkohol/sömn/hormoner är andra saker som spelar in. Att vara smal är att samla på sig ett plus, men att samdigt må psykiskt dåligt, röka/snusa, fuska med sömnen borde vara (är?) minst lika illa som att ha för hög siffra på vågen.
 
Jag vet sedan förra gången jag gick ner att jag inte på något sätt var lyckligare då, jag hade rå-ångest över allt jag åt (och det jag inte åt...), jag räknade kalorier och tränade och liksom tävlade med mig själv om hur mycket jag kunde gå ner. Inte sunt för fem öre.
 
Det som motiverar mig är att jag väl har runt hundra plagg jag skulle vilja komma i, som jag inte kan ha nu. Att gå ner ett par storlekar skulle göra gott för min plånbok, för det finns så mycket fina plagg som jag inte har hjärta att skänka bort.
Till top