I MITT HEM

Kvällsluft.

Allmänt Permalink0
Nu ikväll var jag en sväng utanför Eskilstuna, och träffade kommande helgs brudpar. Kvällsluften var alldeles tryckande, men att sitta i en bil med AC var desto bättre så jag led knappast på vägen. Paret jag träffade var så trevliga, och väldigt lättfotograferade. Spontana och kärlekfulla. Sådant är bra :)
 
Tidigare idag var vi halvvägs mot Eskilstuna, och plockade hallon. Vid BlomsterBönan. Trots att vi var där en kvart innan öppning, kvart i nio redan, var det så tryckande varmt att vi inte stod ut mer än en dryg timme. Och hallonen åts upp till lunch så snart jag kom hem. Theo åt hallon, kart och ett och annat löv direkt från buskarna. Årlig tradition som hör till.
 
I morgon ska vi åter igen på en utflykt. Rapporterar under kvällen vart vi har varit. Nu måste jag hoppa i säng, eftersom det blir mycket bilkörande i morgon bör jag väl vara hyffast pigg. Deadline har jag lagt till klockan två i natt, nu ska jag bara kvälls(natt)kissa vovvarna sedan kan jag sova.
 
Kan visa några bilder från nu ikväll, medan bilder laddas upp i hemsidealbum. Det var visst enormt lokala regnskurar, på vissa ställen var det torrt och på vissa ställen alldeles regnvått. Hög luftfuktighet och dimma dröjde sig kvar. Och kvällssol. Var tvungen att hoppa ut bilen på ett par ställen där det var extra fint. Tänk så många gånger jag och Tiara skrittat de här vägarna...
 
 
 
 
 
Nu är det godnatt från mig.

God kväll.

Allmänt Permalink0
Jag har nattjobbat lite, ikväll igen. Men nu är förra helgens bröllop färdigt och utlagt på hemsidan. Trots en Theo som vaknat sjuttiofem gånger och varit varm och ledsen. Svårt som sjutton, att plocka upp honom, söva om, och  hela tiden göra avbrott. Björn och Elis har varit vid sommarstugan nu ikväll. Björn målade och Elis läste böcker, satt och ritade och drack saft. I flera timmar. Han hade haft det jätteskönt, alldeles lugnt och skönt.

I morgon har jag faktiskt ingenting inplanerat, förutom en träff på eftermiddagen då jag ska leverera en förstoring. Men kommande vecka är så full att jag nästan blir lite svettig av att tänka på det. Två "inför bröllops"-fotograferingar, ett bröllop, en barnfotografering, samt en gravidfotografering. Och så fyller Theo år. Och så ska vi åka en sväng med pappa och mamma, en av våra sedvanliga dagsutflykter. Ja jisses. Allt på en gång.
 
Idag lyckades jag äntligen få tid att högtryckstvätta det som är kvar av våra Grythyttan-möbler. Efter vår lilla MalmaMarkensväng. Nästa tillfälle ska jag stålborsta och slipa dem, sedan kan de målas. Och få nya trädelar. Har tagit halva sommaren... Jaja. Man kan bara sitta i en möbelgrupp i taget i alla fall.

 
Såg av en tillfällighet att Vimmelmamman var på High Caparral, hon bodde också i stuga 52. Samma som vi gjorde :) Undrar om hon hittade en guldvaskningspeng under golvspringorna på terassen, som Alvin tappade ner där?
 
Godnatt :)

Tidö Slott och Västerås domkyrka.

Allmänt Permalink0
För två veckor sedan var vi på ytterligare en dagsutflykt.
 
Först besökte vi Tidö Slott. Men det höll något filminspelning, så vi fick inte gå in. Synd det, jag gillar ju gamla slott. Men vi kikade runt på gården utanför. Jag är kär-kär-kär i vildvin. Å så fint det är!
 
 
Sedan obligatorisk fika. Mamma och pappa mobbas ständigt för att de alltid tar med likadana mackor
(ve den som ändrar en vana som funkat i trettio år...)
(jag törs inte mobbas så mycket för jag tar aldrig med fika åt fler än Theo)
 
 
Sedan förde GPS´en oss till Västerås domkyrka. Inte riktigt lika snajdig som den i Strängnäs. Men även den här hade en barnhörna. Dessutom, till de yngastas glädje, kunde man klä ut sig. 
 
 
Nu ska jag snooza kudde ett tag. I morgon vankas MalmaMarken. Jag kommer körpa B-skräckisar som Björn inte vill se, något plagg åt Theo och sedan lördagsgodis åt barnen. Som de sista fem åren... Barnfri går jag också. Med mina föräldrar. De hade inte samma tur som jag ;) Björn tar barnen och flyr, och jag får lite egentid (tillsammans med tusentals andra).
 
Nu är jag trött. Vi björ pappa och mamma och David på mat här ikväll, jag fick migrä och mådde pyton. Vi grillade lax, hade kokt potatis till och romsås. Det är så sjjukt gott att vi nästan åt upp dryga två kilo lax på fem vuxna... Huvva. Men så lättgjort.
 
 
Till top