I MITT HEM

Hej hej.

Allmänt Permalink0
Ända sedan jag bestämde att jag skulle vabba med Theo har jag längtat efter middagsluren. Att få lura med honom i famnen samtidigt som vi ser någon film, det är det bästa som finns. Men sedan somnade han tidigare och jag la honom i hans säng, tänkte lura en stund själv vid lunch. Men efter 20 störtpigga minuter kunde jag inte ge mig till att vara så ineffektiv längre. Inga bildjobb har jag heller, så jag satte mig och bokförde istället. Tråkigt, men skönt att ha gjort.
 
Theo och jag ägnade hela förmiddagen åt att städa här hemma. En stor sopsäck fyllde jag bara i Alvins rum. Med kartonger och prylar han sparar på men som inte funkar eller som han inte kan göra något med. Jag har bett honom i säkert två veckor att kasta det, men han kommer aldrig dit. Nu är det så tomt att det nästan ekar i hans rum istället.
 
Innan jul ska vi köpa ny bokhylla åt Alvin, en sådan med många fack i som han och Theo kan dela på, och sedan en våningssäng. Meningen är att minstingarna ska få dela rum. Theos spjälsäng har gått sönder, det känns så dumt att köpa en ny när han nästan vuxit ur den så vi härdar ut så länge det går. Under tiden får Alvin ha våningssängen i sitt rum även om underdelen blir oanvänd.
 
I samma veva ska vi köpa en tvhylla åt Elis. Han har denna från IKEA. Men han får inte plats med någon TV någonstans i sitt rum, han sover ju i loftsäng med soffa under så ingen vägg eller uta finns att ha en TV på. Men om vi byter till denna istället kommer han kunna ha en TV. Det tror jag kommer bli skitsnyggt.
 
Nähej, nu är det slut på bloggandet för idag. Tvätt väntar på att bli omhändertaget, sängar vill bli renbäddade och tacotillbehören väntar på att bli handlade. Tacofredag som alltid. Tjing :)

Hemmajobb.

Allmänt Permalink0
I skrivande stund sitter jag och laddar upp bilder till sensommarens sista bröllopsalbum. Sedan kan jag bocka av att allt från sommarens alla bröllop är levererat och klart. Det tar sådan tid, men det blir så fint.
 
Barnen är i skolan, Theo på fsk och jag hemmajobbar. Sådant här med album gör jag oftast på kvällarna/nätterna, jag känner mig mest kreativ då av någon anledning, men idag ska jag har en fotografering strax innan lunch, så istället för att hitta en barnvakt till Theo fick han vara några timmar på fsk så jag kan jobba undan fler saker samtidigt. Det är ju rätt skönt att slippa jobba på nätterna, egentligen...

 
Nä, nu är allt uppladdat och klart så nu slipper jag vänta, tjingeling :) (ovan mina nya superfina album jag fått hem. Visst är de fina?)
 

Vabbis igen.

Allmänt Permalink0
 
Theo klarade tre veckor på fsk innan bacillerna satte tänderna i honom. Idag fick jag hämta honom strax efter lunch och då var han rödmosig och varm. Jag gjorde upp planer i huvudet, hur mycket jag skulle städa och röja hemma med tvätt och annat. Sedan satte jag mitt mitt på golvet och läste med honom. Efter en minut kröp han upp i mitt kna, och somnade. Vi la oss i soffan i Elis rum och bara vilade en timme.
 
Sedan vaknade han, vi frös lite så vi tände i spisen. Satt och myste en stund. Och han somnade igen. Åter igen satte vi oss i soffan och slumrade. Sedan tog veden slut, Theo vaknade och vi gick in och la in mer... Och somnade. För tredje gången.
 
Lagade mat. Väntade på Björn och Elis som var på utvecklingssamtal på skolan... Theo somnade, missade middagen och fick sova i vagnen som stod i hallen. Sedan vankade han när Elis pussede honom Hejdå innan sitt scoutmöte, lyckades peta i T lite spaghetti och en falukorvsskiva, Alvedon och till sist lite choklad. Och mängder av saft. Gjorde i ordning ett bad åt honom men han var inte alls sugen, bara ville upp i knät och mysa. Så vi gick in till TV´n. Där han somnade. Vaknade nyss, somnade om... Ja, så har vår eftermiddag och kväll sett ut. Jag har alltså suttit med honom i knäet eller burit precis hela kvällen. Min rygg är helt slut, men min myskvot är fylld till bredden. T är så mysig när han är sjuk, för han liksom borrar in sig hos mig, ska sitta nära och helst inte göra så mycket, bara vara. Förbaskat mysigt ändå.
 
Eftersom jag vabbar i morgon blir det samma låga aktivitetsnivå då. Och, jag får jobba på att släppa kontrollen lite, det FÅR vara stökigt. Disk i diskhon. Tvätt i tvättkorgen. Jag hade ändå inte kunnat städa och tvätta om jag jobbat, bara det att jag har så svårt att sitta still. Men T tvingar mig. Precis som när jag själv är sjuk, då får jag tvinga mig att vara still och till sist kan jag nästan njuta av det.
 
Jag har lite ärenden i morgon kväll dock, men det tar jag när Björn kommit hem.
 
 
 
Nu vaknar T igen så jag ska natta om honom. Höres <3
Till top