I MITT HEM

Miljötänk.

Allmänt Permalink2
Ett av mina stora dåliga samveten är att jag borde sopsortera mer, köpa hem mindre onödiga förpackningar och dessutom återvinna hemma så mycket jag bara kan.

Ofta är tidsbristen, eller snarare bristen på att lyckas planera tiden, boven i dramat. Men ibland är jag helt enkelt lat.

Ett bra steg för min egna del är att jag numer ska sluta köpa plastpåsar i kassan. Jag ska bli tant, och ta med mig shoppingbags. Det kan ju inte vara så svårt att komma ihåg, jag lyckas ibland men ska bli bättre på det.

Dessutom klickade jag hem dessa: ekologiska tygpåsar med dragsko. Fyra mindre till frukt och lök, och en stor till potatis beställde jag. Så slipper jag bära hem frukt och grönt i småpåsar, bara för att de sedan ska åka i soporna.
 
Och lite har jag hunnit höstfixa vid entrén också :)
 
Dragsko upptill - toppenbra!
 
Den fina pallen köpte jag när en inredningsfirma sålde ut resterande lager. Så fin, och alldeles äkta liten  mjölkpall.
 
Påsarna är tvättbara också, toppenbra!
 
Jag googlade efter en sida som sålde dessa, det finns ett par stycken i Sverige som säljer, just dessa är köpte från laplandecostore.se. Det finns fler sidor om ni googlar, men dessa beställde jag i fredags och kom i måndags. Toppensnabbt, och en lite personlig hälsning fick jag med också. Det uppskattas och känns personligt :)
#1 - - Jenny:

Jag har också kommit in tänket att ha med mig egen kasse, även om man blir tant, rätt bekvämt! ^^

#2 - - Anna:

Så himla smart! Jag har alltid tygpåse, men jag kan nog behöva uppdatera dem lite! :D

Till top