I MITT HEM

Bildlek.

Fotografering - hannamariafoto.se, Mina barn Permalink0
Ja jisses, så kul det är att frå dra i reglagen lite. Förstärka, förfina och eventuellt också förstöra. Man behöver inte manipulera, men att lägga lite krut på att förstärka något som man inte lyckades få med till en början, det gillar jag.
 
 
Men vem bestämmer egentligen om mina bilder? Är det fusk att använda Photoshop för att förstärka något? Måste alla bilder vara helt råa? Det är roligt att tänka på. Jag tror man sätter sin egen gräns. Så länge man inte "Terjar" bilder så borde ingen annan tycka något (att Terja en bild).
 
 
När bilder går ut till kunder drar jag aldrig i reglagen speciellt mycket. Ibland kan jag förstärka något, men det är så sällan jag gör som med ovanstående bilder. Ibland gör jag dock egna varianter som jag använder i marknadsföring, ofta brukar dessa bilder önskas bland de andra jag levererar, så jag tror egentligen att det uppskattas också. En liten personlig twist liksom.
 
Jag har ett exempel om fusk-inte fusk, som jag ska skriva om lite senare. Theo vaknar när som helst och jag kan inte sitta här längre. Han har sovit länge nu, jag har haft sovrumsfönstret på vid gavel (det är riktigt kallt inne nu!) och honom nerbäddad under täcken och filtar. Han är så nästäppt och sover bättre när det är sval luft.
 
Idag fyllde han hela åtta månader. Det firar vi med att väga nio kilo och vara 71 cm lång. BOEL-test idag, som gick galant. Stora, fina killen.
 
 
 
Till top