I MITT HEM

Recept - Fransk baguette.

Permalink0
De här baguetterna är lätta att göra, och blir hemskt goda. Jag är så förtjust i frysta köpebaguetter, som man värmer i ugnen, men de här blir ännu godare. Receptet är plättlätt , och det är ju halva charmen med att baka bröd. Att det är enkelt. Och blir gott så klart ^^
 
4 st baguetter.
 
25 g jäst.
5 dl ljummet vatten.
1 msk salt.
2 msk olivolja.
1 msk honung.
12-13 dl vetemjöl.
 
GÖR SÅ HÄR
 
1) Lös upp jästen i vattnet, tillsätt salt, olja och honung. Tillsätt mjölet lite pö om pö tills degen släpper bunken. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 1 timme.
2) Ta upp på mjölat bakbord, knåda lätt och dela sedan i fyra delar. Varje del formas som en baguette. Lägg på en plåt och låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
3) Snitta med rakblad eller väldigt vass kniv, och skjutsa in i ugnen i ca 15 minuter på 275 grader. Lägg några isbitar, eller en plåt med lite kallt vatten underst i ugnen, så blir brödet frasigt. Låt svalna på galler utan duk.
 
 
 
 
 
 
Till top