I MITT HEM

Recept - Churros.

Permalink1
Jag hade ju olja kvar efter munkarna jag gjorde dagen innan, så jag ville prova något mer som jag inte bakat förr. Valet föll på spanska churros (efter att jag och min mamma ägnat en hela jäkla eftermiddag till att komma på vad det egentligen hette!). Vad jag har läst mig till så är dock spanska churros utan ägg, men chilenska churros har ägg i.
 
 
 
Ca 35 stycken.
 
3 dl vatten
2 msk smör
1 tsk salt
1 tsk socker
3 dl mjöl
2 ägg
 
ca 5 dl frityrolja till friteringen.
 
GÖR SÅ HÄR:
 
1) Koka upp vatten, smör, salt och socker.
2) Tillsätt mjölet tills det blir en blandning som släpper kastrullkanterna. Låt svalna en stund.
3) Tillsätt sedan äggen, ett i taget. (Blandningen ska vara i en sådan konsistens att det går att spritsa den)
4) Hetta upp oljan till ca 180 grader.
4) Spritsa direkt ner i den heta oljan, låt fräsa tills de fått fin färg på båda sidor och låt sedan rinna av på galler. Pudra med florsocker (och kanel om man gillar det).
 
Elis hade aldrig ätit det förr, och älskade dem och har redan beställt fler till helgen ^^

EDIT: Jag måste tillägga att det även här kan vara lite mickligt med att temperera oljan, jag fick prova ganska många gånger innan jag fick en bra temperatur. Är oljan för varm blir churrosen degiga innuti men snabbt mörka utanpå, men om oljan är för sval får de ligga i så länge att de blir sega/hårda. Runt 20-30 sek tror jag att mina låg i på varje sida, tills de fick gyllenbrun färg.
 
#1 - - marycaroline.blogg.se:

Ah, är det så :) Verkar spännande :)

Till top