I MITT HEM

Favoritappar.

Tyck, tänk och vardagsfunderingar. Permalink0
iPaden jag har går varm här hemma. Dels använder jag den själv dagligen, som surfplatta och almanacka, ser kursmaterial och lite tv, så det är inte bara en dyr leksak åt barnen.
 
Men barnen använder den nog lika mycket, det måste jag erkänna.
 
Bland alla hundratals spel vi laddat ner (och förkastat) är nog favoriterna följande:
 
Angry Birds-space är ett tredimensionellt spel, som jag mår alldeles för illa av att spela. Magen vänder sig av allt snurrade, men Elis klarar det galant.
 
AngryBirds Starwars är lite på samma sätt som vanliga AngryBirds, men här har fåglarna utseende och effekter som liknas de i StarWars-filmerna. Lagersvärd och annat. Elis älskar det spelet!


Bad Piggies handlar om grisrackarna ur Argry Birds-spelet, och är det senast nedladdade spelet. Med olika tillbehör såsom propellrar, lådor, gasflaskor och sandsäckar ska man på olika sätt bygga flygplan så grisarna kan ta sig över och under olika hinder, fram till sitt mål. Ett spel som vi gärna spelar tillsammans.
 
Where´s my water? är Alvins favorit. Det hela går ut på att man ska se till att krokodilen får vatten till sin dusch. Vattnet börjar högst upp på skärmen, och ska sedan genom olika rör, stopp och annat för att till sist komma ut i duschen. Man kan stänga av och vrida på kranar, flytta sand och annat som hjälper eller hindrar vattnets framfart. Dessutom finns det mögel och andra otäckheter som vattnet inte får nå fram till. Helt klart ett spel jag själv uppskattar!
 
 
Hela Toca Boca-serien är rolig, superkul för barn!
I Toca Robot får du olika robotdelar att montera ihop till en färdig robot som sedan ska åka i en labyrint och samla poäng.
 
Toca Band gillar jag! Man får olka rollkaraktärer, där alla sjunger eller spelar musik. Sedan placerar man ut dem på skärmen, och beroende på var de sitter spelar eller sjunger de olika fort och på olika sätt. Kan bli många mystiska låtar av det.
 
Toca Tea Party är precis vad de låter som, ett litet kalas där man dukar skärmen med duk, porslin och olika godsaker. Man "äter" och dricker, och får avsluta med att diska.

Toca Kitchen är ett spel där du väljer en karaktär, och sedan ska tillaga mat åt den (koka, steka, hacka, krydda, mixa eller något annat). Monster gillar inte grönsaker, tex. Och bjuder du på kokt broccoli spottar den så det stänker över hela skärmen!
 
Toca Hairsaloon får barnen att fnittra hejdlöst. De klipper olika karaktärer, färgar håret på dem, och skrattar gott när tjejen får punkfrisyr, eller när jultomten får grönt skägg pyntat med julgransklor.
 
 
 
 
Till top